BCSA staat heel wat klanten, bedrijven en organisaties bij in het permanent onderhouden en up-to-date houden van hun netwerken en/of installaties.
Geen sinecure, in deze snel evoluerende omgeving.
Het is een uitdaging die we dagelijks aangaan: "hoe kunnen we deze nieuwe toepassing integreren in een bestaande computer of netwerk?", of "welke investering is nodig om het systeem bedrijfszeker te maken?", en "zal deze klant profiteren van dergelijke software?". Vragen die we graag steeds samen met de klant aansnijden. De aanschaf van een computer of een computersysteem is vandaag niet meer een beslissing van één moment, maar een evolutie.
Dagelijks komen nieuwe updates uit, nieuwe functies, maar eveneens nieuwe virussen, nieuwe fouten. Als organisatie of bedrijf kunt u zich het niet meer permitteren om achter te blijven.
Een computer is eenvoudigweg het belangrijkste instrument geworden in een
administratie, niemand kan nog efficiënt werken zonder. Meer nog, veel mensen beseffen pas bij het ontbreken ervan hoe erg men van deze systemen afhankelijk is.
Het permanent beschikbaar zijn en de goede werking van deze toestellen is daarom essentieel.

Een team: samen tot een oplossing komen.

BCSA beschikt over een uitgebreid team van mensen die verschillende IT-kwalificaties hebben. We moeten realistisch zijn: vandaag kan niemand nog alle kennis bevatten in één persoon (er zijn er nochtans die dat beweren). Deze wereld evolueert zo snel en zo drastisch dat een team wel verschillende specialisaties moet ontwikkelen. Iedereen zegt wel dat hij Windows netwerken kan
installeren, en de basis lijkt dan ook eenvoudig.
Maar het systeem zo installeren dat het volgens de regels gebeurt, dat is een heel ander verhaal.

Support: het begin van samenwerking

Aan u de keuze!
Veel gebruikers amuseren zich regelmatig met het onderzoeken of zij zelf niet gedaan kunnen krijgen wat ze wensen.
Dat is zeker een goede optie, op voorwaarde dat je dat natuurlijk zelf wilt én dat je er tijd voor kunt vrijmaken.
Als dit niet lukt, dan is ook professionele hulp beschikbaar. Aan u daarom de keuze.
Bedrijven kunnen zelfs aparte contracten afsluiten om systeembeheer of andere support te krijgen, ook met gegarandeerde interventietijden. Particuliere gebruikers kunnen bij ons gelukkig ook nog terecht, wel is een afspraak door het grote aanbod een must. Een deskundig technicus helpt u dan om een oplossing voor uw probleem te vinden.

Service Point

In onze technische ruimte worden onze BTO systemen gebouwd, geïnstalleerd en getest, tevens kunnen wij hier allerlei overige hardware testen zoals switchen, printers, routers.

BCSA is bovendien Service Point van diverse fabrikanten. Door het rechtstreeks contact met deze fabrikanten verzekeren we u een goede service.