Beveiliging is een samenspel van mensen, techniek en bouwkundige maatregelen. BCSA heeft dit allemaal in huis hebben en wij kunnen er dus voor zorgen dat alle middelen en maatregelen perfect op elkaar worden afgestemd.
Dit noemen wij: integrale veiligheidszorg. Geavanceerde (intelligente) camerasystemen en elektronische beveiligingsinstallaties krijgen daarin steeds meer een centrale rol.
De kwaliteit van camerasystemen is de laatste jaren enorm toegenomen.
Dankzij digitale beeldregistratie en opslag is camerabewaking uitgegroeid tot een volwaardige manier van beveiligen.
Daarnaast maakt moderne communicatietechnologie het mogelijk om de verkregen camerabeelden, tegen lage kosten, over grote afstanden te versturen.
De toegevoegde waarde en flexibiliteit van cameratoezicht als onderdeel van de beveiligingsmaatregelen is nog steeds groeiende. Intelligentie in de verwerking van de beelden ondersteunt de beveiligingsmensen in hun werk en maakt dat ze zien wat ze anders niet gezien zouden hebben.
Gezichtsherkenning en detectie van achtergelaten bagage worden dagelijks toegepast in criminaliteit- en terrorismepreventie.

Inbraaksignalering betekent dat een inbraak in uw pand direct wordt gesignaleerd, waardoor de schade zoveel mogelijk wordt beperkt. Een goede beveiliging bestaat uit meer dan alleen een inbraaksignaleringssysteem. BCSA levert en installeert alle systemen die nodig kunnen zijn op het gebied van inbraak, CCTV, brand en toegangsverlening. Daarbij is het mogelijk om alle beveiligingssystemen te integreren tot één intelligent Security Management Systeem. Voor elke situatie wordt een inbraaksignaleringssysteem op maat gemaakt. Het kan gaan om een akoestisch en optisch alarm, dat ongewenste bezoekers afschrikt, tot een stil alarm. Alle signaleringssystemen kunnen worden aangesloten op een Alarm Service Centrale. Geïnstalleerd conform de voorschriften van de Nationale Beoordelingsrichtlijn voor het BORG procescertificaat voor ontwerpen, uitvoeren en onderhouden van inbraakbeveiliging.

BCSA werkt intensief samen met bouw- en installatiebedrijven. Binnen dat samenwerkingsverband kunnen ook bouwkundige maatregelen (vaak een essentieel onderdeel van een goede beveiliging) worden getroffen. Doordat er maar één aanspreekpunt is, verloopt de afstemming perfect en is de effectiviteit van de gecombineerde maatregelen optimaal.